ویلچر برقی یکی از بهترین تجهیزات توانبخشی برای افرادی با ضایعه ی نخاعی، معلولین و سالمندان هست که در طول روز به صورت مستمر از آن استفاده میکنند. برای استفاده درست از این وسیله ی کاربردی باید به یک سری نکات توجه نمود تا عمر مفید استفاده از این دستگاه افزایش پیدا کند.
ما در این مقاله سعی داریم تا روش صحیح نگهداری ویلچر برقی را برای شما عزیزان در حد توان بیان کنیم تا با خیال راحت و بدون هیچ مشکلی بعد از خرید دستگاه خود از آن استفاده کنید.
انرژی لازم برای حرکت یک ویلچر برقی توسط باتری تامین میشود بنابراین میتوان این مطلب را بیان کرد که باتری یکی از ارکان اصلی یک ویلچر برقی هست پس باید نکاتی را در مورد نگهداری و استفاده از آن را رعایت کنیم.
الف) در ویلچر های برقی از باتری های سیلد اسید خشک و یا باتری های لیتیوم استفاده میشود باید به این نکته توجه کنید که نباید در ویلچر برقی از باتری اسیدی استفاده شود چون به دستگاه آسیب میرساند.
ب) باتری ویلچربرقی را نمیشود برای مدت طولانی بدون استفاده رها کنید زیرا باتری خراب میشود حتی اگر استفاده ندارید از ویلچر باید هر دو هفته یا سه هفته یک بار دستگاه را شارژ کنید تا باتری نخوابد.
ج) باتری ویلچر برقی را هیچ وقت تا انتها مصرف نکنید بعد به شارژ بزنید این کار باعث میشود تا طول عمر باتری شما کم شود. حدودا زمانی که ۱۰، ۲۰ درصد از شارژ باتری باقی مانده بود باتری را به شارژ بزنید.
د ) از شارژ کردن طولانی مدت باتری ویلچر برقی خود جلوگیری کنید.
ه) باتری ویلچر برقی را در محیط خیلی سرد و خیلی گرم نگهداری نکنید و همچنین از آب خوردن به آن جلوگیری نمایید.
خ) به هیچ عنوان از باتری ها برای چراغ و وسایل دیگر خروجی نگیرید.
- در صورت خرابی یک باتری ویلچر برقی هر دو باتری به صورت هم زمان باید تعویض شوند.
ب) زمانی که از شارژر استفاده میکنید آن را به محافظ برق وصل نمایید تا از نوسانات برق در امان باشد.
ج) از سلامت باتری خود هر چند وقت یک بار مطمئن شوید زیرا باتری خراب به شارژر شما آسیب میزنند.
د) شارژر ویلچر برقی دارای قطع کن خودکار هست. این قطع کن باید هرچند وقت یک بار چک شود بدلیل این که اگر قطع کن دچار مشکل شود به باتری آسیب میزند و همچنین امکان ترکیدن باتری وجود دارد.
الف- از زدن آب به موتور های ویلچر برقی حتما اجتناب کنید.
ب- چند وقت یک بار موتور را چک کنید تا روغن از گیربکس به داخل آن نفوذ نکرده باشد در این صورت در سریع ترین زمان ممکن آن را به یک تعمیر کار مطمئن بسپارید.
ج- ترمز های ویلچر برقی خود را چند وقت یک بار چک کنید تا به موتور شما آسیبی وارد نکند.