google-site-verification=wDXVIiJpctJJSS98qMmchu4i4CvwRx0XfG47iQatQIU
دستگاه بالابر بیمار یا معلولین چیست؟
افراد بسیاری بنا به مشکلات جسمانی دچار کم توانی، مشکلات نخاعی، معلولیت یا ناتوانی، چاقی مفرط و غیره میشوند، در این شرایط یکی از چالش هایی که فرد و اطرافیان وی با آن درگیر هستند، حرکت کردن و جابجایی شخص از روی زمین، تخت و غیره به نقطه ای دیگر است. بالابر بیمار یکی از پرکاربردترین تجهیزات پزشکی فیزیوتراپی و توانبخشی است که به عنوان ابزاری کمکی و کارآمد در منزل، مراکز درمانی، آسایشگاه های سالمندان و بازتوانی، مراکز توانبخشی، منازل چند طبقه، هتل، آپارتمان، مرکز خرید و غیره به صورت ثابت و قابل جابجایی یا پرتابل مورد استفاده قرار گرفته میشود.
۱- بالابر بیمار سقفی
۲- بالابر بیمار مکانیکی
۳ - بالابر بیمار برقی
۴- بالابر بیمار پرسونال
که ما در این مقاله بالابر های بیمار برقی و بالابر بیمار پرسونال را مورد برسی قرار میدهیم.
بالابر بیمار پرسونال برای آن دسته معلولین که از کمر به پایین معلول هستند یا به معنای دیگر بالاتنه ی قوی دارند استفاده میشود.
روش استفاده از بالابر بیمار پرسونال:
گاهی وقت ها شخص معلول در طول روز نیاز دارد به روی زمین بیاید و کار های خود را انجام دهد و هر وقت که نیاز داشت به روی ویلچر خود برگردد. بالابر پرسونال به این صورت کار میکند که شخص را از کف زمین بلند میکند و هم ارتفاع ویلچر بالا میآورد و یا برعکس. بالابر بیمار پرسونال برقی بوده و تحمل وزن تا 150 کیلو را دارد و این امکان را به شخص با توان ضعیف میدهد تا مستقل باشد و نیاز به شخص دیگری نداشته باشد.
ارتفاع از کف هنگامی که روی زمین هست 10 سانتی متر هست و حدود 60 سانتی متر فرد را بلند میکند.
بالابر بیمار برقی:
افراد بسیاری بنا به مشکلات جسمانی دچار کم توانی، مشکلات نخاعی، معلولیت یا ناتوانی، چاقی مفرط و غیره میشوند، در این شرایط یکی از چالش هایی که فرد و اطرافیان وی با آن درگیر هستند، حرکت کردن و جابجایی شخص از روی زمین، تخت و غیره به نقطه ای دیگر است. بالابر بیمار این مشکل را برای این افراد برطرف میکند به این صورت که پرستار بیمار بدون کوچکترین تحمل فشار میتوان فرد ضایعه نخاعی را از روی تخت روی ویلچر، از روی تخت روی مبل، از روی تخت روی توالت فرنگی و برعکس جابه جا کند.
این بالابر ها تحمل وزن تا 150 کیلو را دارند و در دو نوع تک جک و دو جک به بازار عرضه میشوند که در مدل های تک جک پایه های بالابر به صورت پدالی و در مدل دو جک پایه های بالابر بیمار با جک باز و بسته میشوند.
کارایی دستگاه های بالابر بیمار با جلیقه هایی که همراه با این دستگاه هست معنا پیدا میکند که در سه نوع هستند.
۱- جلیقه ی استاندارد : این جلیقه، جلیقه ی اصلی دستگاه هست که وظیفه بلند کردن از روی تخت و ویلچر را برعهده دارد.
۲- جلیقه پوشک : این جلیقه فرد را به صورت خوابیده در حالی که زیر لگن خالی است از روی تخت بلند کرده و امکان تعویض پوشک را به پرستار بیمار میدهد.
۳- جلیقه ی ایستا: این جلیقه برای کار های فیزیوتراپی استفاده میشود.
اجزای بالا بر بیمار:
۱- بازوی افقی
۲-آویز
۳-جک
۴-ستون
۵-پایه های باز شونده
۶-کنترل باکس
روش استفاده از بالابر بیمار برقی:
۱- ابتدا دکمه بالا کنترل را فشار دهید تا بیمار هم سطح تخت قرار بگیرد.
۲- دست های بیمار را داخل جلیقه قرار دهید.
۳- وقتی که بیمار کاملا روی تخت قرار گرفت پا های بیمار را به شکل زیر قرار دهید.
۴- با استفاده از دسته لیفت بیمار را از تخت خارج کنید.
۵ - مریض را بچرخانید تا صورت او درست در مقابل شما قرار بگیرد.
نکات ایمنی استفاده از بالابر بیمار:
۱- قبل از جابه جا کردن بیمار با دستگاه ابتدا جهت آشنایی با عملکرد دستگاه تمرین کرده و به بیمار نیز درباره ی آن توضیح دهید.
۲- از ظرفیت قابل حمل دستگاه تجاوز نکنید.
۳- این دستگاه برای جابه جایی فواصل کوتاه مانند انتقال از ویلچر به تخت و ….. است. از این دستگاه برای جابه جایی مستمر و طولانی استفاده نکنید.
۴- در هنگام بالا کشیدن بیمار توسط بالابر بیمار حتی الامکان پایه بازشو را در عریض ترین حالت خود قرار دهید.
۵-در هنگام حرکت پایه بازشو را در حالت موازی قرار دهید.
۶- دستگاه وقتی به برق وصل است جک دستگاه کار نمیکند.
نکاتی که هنگام خرید یک لیفت بیمار باید رعایت شود:
۱- ابعاد بالابر بیمار: چون این دستگاه در فضا های بسته مانند خانه و مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگیرند ابعاد بالابر اهمیت پیدا میکند.
۲- کیفیت و قدرت موتور: برای هر وزن قدرت موتور متفاوت هست که در هنگام خرید باید به این نکته توجه کنید.
۳- قابلیت تنظیم زاویه ی پایه ها
۴- بررسی شرکت سازنده بالابر بیمار و وجود ضمانت و خدمات پس از فروش اهمیت بالایی دارد.
شما مشتری عزیز در نهایت علاوه بر خواندن این مقاله امکان راهنمایی حضوری و تلفنی توسط کارشناسان مجرب فروشگاه آیمکس کالا برای خرید یک دستگاه با کیفیت را دارید.
تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از خیابان سمیه، شماره108
شماره تماس :
02177523852
مشاور فروش : 09106632076
فروشگاه اینترنتی آیمکس کالا انواع تجهیزات توانبخشی اعم از ویلچر، ویلچر برقی، بالابر بیمار، توالت فرنگی، عصا و واکر و همچنین بالشت و تشک های طبی و ساپورت های طبی و هر تجهیزاتی که به سالمندان، معلولین و بیماران ارائه و به فروش میرساند.
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.